Skip to content

Bestemmingen

Check welke reizen bij jouw type horen

Realistisch type,
De doener

Als realistisch type hou je ervan om je handen uit de mouwen te steken. Door middel van ‘doen’ in plaats van ‘denken’, ontdek jij de wereld om je heen. Je vindt het leuk om actief bezig te zijn, fysiek aan de slag te gaan en in de buitenlucht te zijn. Daarom is het een must voor jou om actie te beleven in jouw tussenjaar. Want een ontdekkingstocht maak je het liefst met je handen en voeten! Om het gevoel van actie te krijgen, is het voor jou belangrijk om lekker praktisch aan de slag te gaan. Denk hierbij aan snowboarden, (over)leven in de wildernis of op avontuur gaan door onbekende werelddelen!

Inhoudelijk type,
De denker

Als intellectueel type ben je een echte denker. Je houdt ervan om dingen om je heen te onderzoeken door er meer over te leren. Dit leren doe je het liefst via boeken, wetenschappelijke artikelen en andere data. Kennis verbreden is echt jouw ding! Jij houdt ervan om moeilijke problemen op te lossen en hebt vaak interessante ideeën. Daarom past een opleiding of cursus volgen perfect in jouw tussenjaar! Kies een onderwerp uit waar je meer over wilt weten en combineer dit met een gave stad die je wilt ontdekken. Op die manier heb je twee vliegen in één klap: een nieuwe ervaring én een hoop nieuwe kennis!

Artistiek type,
De creatieveling

Als artistiek type gebruik jij je handen en je hoofd om nieuwe dingen te creëren. Je hebt vaak creatieve ideeën en vindt het heerlijk om deze uit te werken. Je hebt een goed gevoel voor geuren, kleuren en vormen. Het kan zijn dat je soms wat dromerig bent door je fantasierijke gedachten. Daarom past een tussenjaar waarin je bezig bent met kunst goed bij jouw artistieke persoonlijkheid. Dit kan door middel van theater, schrijven, filmen of designen in bijvoorbeeld dé bruisende creatieve stad New York! Er zijn mogelijkheden genoeg om jouw creatieve kant tijdens je tussenjaar te gebruiken om nog meer van jezelf te laten zien!

Sociaal type,
De mensenmens

Als sociaal type richt jij je het liefste op je medemens. Of dat nu je vrienden of totale vreemden zijn, dat maakt voor jou niet uit. Zolang je maar kan helpen. Daar krijg jij positieve energie van! Je maakt makkelijk vrienden en vindt het belangrijk dat iedereen zich goed voelt in een groep. In jouw tussenjaar is het doen van vrijwilligerswerk dan ook op je lijf geschreven! Hierbij steek je je handen uit de mouwen om een goed doel te steunen. Dit kan bijvoorbeeld door het doen van fysiek werk, of Engelse les geven op scholen. Wat je ook doet, zolang je een steentje bijdraagt, voelt het voor jou goed!

Ondernemend type,
De initiator

Als ondernemend type ben jij gek op alles wat met aanpakken te maken heeft. Jij staat voorop wanneer er een nieuw project gestart moet worden, en dikwijls verzin je deze acties zelf. Jij bent goed in het managen van dingen. Wanneer je iets gedaan moet krijgen, overtuig je andere mensen van jouw plan. Je vindt het leuk om de leiding te hebben. Daarom is werkervaring opdoen een super goede invulling van jouw tussenjaar. Als ondernemend type hou je van een uitdaging, dus een combinatie van werken en wonen in het buitenland is op jouw lijf geschreven.

Conventioneel type,
De planner

Als conventioneel type hou jij ervan dat dingen goed georganiseerd zijn en hebt graag je zaakjes op orde. Je hebt een oog voor detail en gebruikt die om de wereld om je heen te bestuderen. Wanneer je aan een taak begint, maak jij hem ook af. Een helder plan waarin je weet wat je gaat doen en leren in jouw tussenjaar past perfect bij jouw persoonlijkheid. Regelmaat en praktisch werken zorgen ervoor dat je met plezier aan de slag gaat om bijvoorbeeld een vreemde taal te leren. Denk hierbij aan Frans leren in Montpellier, of vloeiend Engels leren spreken in Cambridge!

Back To Top