Skip to content

Realistische reistype

Jij houdt van actie, problemen oplossen en gaat graag praktisch aan de slag.

Bij WWOOF ga jij leven en nieuwe dingen leren op een organische boerderij. Je kan kiezen uit tientallen verschillende landen waar jij gaat wonen bij een gastgezin en gaat helpen op de boerderij.

Bij Windseeker kom jij tijdens een zeilreis erachter wat jij wilt en wie jij bent. Je krijgt testen, voorlichting en begeleiding op alle fronten, daarnaast leer je alles wat te maken heeft met zeilen en reis je de zee over.

De Vejle sportschool in Denemarken geeft jongeren een unieke en vooral sportieve ervaring. Door de keuze uit meer dan 30 sportklassen zijn er uitdagingen voor beginners en experts. Bereid je voor op teamwork, sociale activiteiten, levenservaringen en krijg de kans om Deens te leren.

De Ulovane Rangeropleiding is een spectaculaire ‘once in a lifetime’ ervaring waarbij jij de vaardigheden en kwalificaties leert om als ranger aan de slag te kunnen. Hierna ben jij dé gids die iedereen wilt inhuren!

Ga op track met Trek America. Deze reizen zijn gericht op jonge internationale reizigers van over de hele wereld, allemaal met een gevoel van plezier en een scherp verlangen om te verkennen.

Bij Orchards krijg jij de kookervaring van je leven! In 2 weken leer jij met leeftijdsgenoten alle skills die je nodig hebt om je in de keuken te kunnen redden. Deze prachtige oude school is gelegen in het hart van Engeland, dichtbij Stratford. Vanuit de school zijn ook meerdere excursies te doen in de buurt.

Bij Stichting Masterskip Wylde Swan krijg jij een onvergetelijke onderwijsreis over de oceaan. Je maakt nieuwe vrienden, zeilt op een uniek zeilschip over de Atlantische oceaan en leert op een avontuurlijke manier over onderwerpen als de economie en de maatschappij.

Met Snowminds word jij een echt getalenteerde skileraar. Goed leren skiën, vrienden maken tijdens de aprés ski en het hele seizoen genieten van de sneeuw, dat is wat snowminds inhoudt. Je krijgt persoonlijke ondersteuning gedurende het hele seizoen en werkt samen met een uniek internationaal gezelschap.

Met Ski Le Gap word jij een echte ski of snowboard instructeur. In het prachtige Canada zal jij met een groep medestudenten de tijd van je leven hebben. De organisatie biedt goede kwaliteit met professionele begeleiding gedurende je tijd daar.

Met Ski Instructor Academy ga jij leren skiën als nooit tevoren. In een groep jongeren ga jij het gebied verkennen en leer je alles wat nodig is om anderen een leuke ski ervaring te geven. Kies uit waanzinnige landen, denk aan Oostenrijk, Japan of Argentinie. Leer skiën, lesgeven en leer ook veel nieuwe vrienden kennen!

Met Seamester ga je boeiende ervaringen opdoen op zee. Terwijl je over zee vaart krijg je de kans je PADI te halen, te studeren en jezelf te ontdekken.

Bij Raleigh komen jongeren over de hele wereld samen om 10 weken op expeditie te gaan. Je gaat werken in de natuur, leert over de lokale cultuur en gaat drie weken met je rugzak op track.

Bij Pure Exploration ga jij op pad met je rugzak door de wildernis. Leer hoe je minimalistisch leeft met een groep jongeren. Deze goed georganiseerde reis zal jou veel leren over jezelf en over de natuur. Hou jij van een uitdaging in de natuur? Dan is Pure Exploration iets voor jou.

Bij Projects Abroad ga je als vrijwilliger deelnemen aan een waardevol project in het buitenland. In meer dan 25 verschillende landen kan jij een bijdrage leveren op gebied van bijvoorbeeld natuurbehoud, lesgeven, archeologie en sport.

Bij Non-Stop Snow krijg je de kans door training en avontuur een nieuw skiniveau te bereiken om zo een gekwalificeerde ski-instructeur re worden. Met de beste sneeuw, een fantastische groep sportieve mensen en geweldige instructeurs beleef jij de tijd van je leven.

Bij Nols ga je op avontuur in de meest prachtige, afgelegen omgevingen. Door de wildernis backpacken, rotsklimmen en kajakken. Zo leer je jouw grenzen op te zoeken en te verleggen.

Met Mojosurf leer je surfen op de coolste locaties en dan vooral eilanden. Mojosurf staat voor het hebben van een unieke ervaring. Je krijgt een passie voor surf en strandcultuur, maakt nieuwe vrienden en beleeft een ‘once in a lifetime’ avontuur.

Door Kaya Volunteer word jij aan jouw ideale vrijwilligerswerk project gekoppeld. Jij kan zelf kiezen wat jij wilt doen en waar jij naartoe wilt, met de keuze uit 29 verschillende plekken.

Wil jij in jouw tussenjaar goed voorbereid zijn voor de horecawereld? Dan is de de eenjarige opleiding tot kok en kelner in Brugge iets voor jou! Het is een unieke praktijkopleiding waarin je als 18-plusser de sprong naar de horecasector kunt maken. Na deze intensieve training zwaaien de deuren van het boeiende leven in de…

Met High Montain Gap Experience zoek jij het hogerop. Met een fantastische groep ga jij reizend door Patagonia en West-Amerika bergen beklimmen en op onderzoek in de natuur.

Go Abroad zorgt voor een jaar met inhoud. Er is heel veel keus uit veschillende projecten. Zo kan je studeren, vrijwilligerswerk doen, een internship doen of naar een high school. De gapyear programs zijn te vinden in elk werelddeel. Kies zelf of je naar Australië of Afrika wil!

Globalteer heeft een groot aanbod aan programma’s gericht op kinderen, dieren, de onderzeewereld en duurzaamheid. Ga georganiseerd op reis naar de meest indrukwekkende locaties over de hele wereld.

Give a Fig heeft een groot aanbod van verschillende projecten in diverse gebieden zoals werken in de landbouw, geneeskunde (HIV) en natuurconservatie. Je kan zelf invullen hoe lang je weg wilt, van 13 tot 52 weken, en waar je naartoe wilt.

Gapforce is een avontuurlijke ervaring die de mogelijkheid biedt om bezig te zijn in de natuur, de wereld rond te reizen of nieuwe skills te leren. Je kan kiezen tussen vrijwilligerswerk voor de locale bevolking, wildlife conservation of het beschermen van de onderzee wereld.

Met de Koninklijke Luchtmacht ga jij ervaren of de ‘sky the limit’ is. Kom erachter of de luchtmacht iets voor jou is en geef daarmee richting aan jouw toekomst. Eén ding is zeker, je ontwikkelt een dosis aan discipline!

Flying Fish leidt jou op tot een professionele watersport instructeur, yacht schipper of steward(ess) op een super yacht. In Australië, Griekenland of Zwitserland maak jij nieuwe vrienden en leer een nieuwe (onderzee)cultuur kennen.

European bartendercursus verandert absolute beginners in veelzijdige bartenders die zich achter elke bar thuis voelen. Als afgestudeerde van de bartenderschool kan je daarnaast overal ter wereld aan de slag, met je behaalde bartender-kwalificatie.

Met EA ga je in de coolste landen, zoals Japan, Nieuw Zeeland, Zwitserland, Amerika of Canada, ski of snowboard les geven. EA Ski & Snow geeft jou de training die jij nodig hebt om ski en snowboard les te geven op allemaal verschillende plekken in de wereld.

Bij Coral Cay Conservation duik je in de onderzee wereld van de Filippijnen. Je leert alles van de biodiversiteit en het ecosysteem. Zo zorg je dat de oceaanreuzen en de walvis een veilig thuis hebben.

Met Boskoppie ga jij je in het hol van de leeuw wagen. Je gaat het eten voor leeuwen klaar maken, welpjes voeden, met alle dieren spelen en ’s avonds breng je je tijd door met andere vrijwilligers rond het kampvuur. Hou jij van dieren, en leeuwen in het speciaal, dan is dit de plek voor…

Bij Blue Ventures Beyond Conservation word je vrijwilliger van de onderzee wereld. Je leert over biodiversiteit en het beheer hiervan. Je zorgt dat niet alleen jij, maar ook de mensen na jou genieten van deze prachtige onderzeewereld.

Wil jij écht leren koken? Dan is Ballymaloe voor jou ideaal! Deze kookschool biedt niet de standaard kookcursus, maar door te wonen op een boerderij krijg je als student waardering voor organic food en word jij een super coole chef-kok!

Ga met ARCC Gap de wereld over. Met dit programma kan je in korte tijd verschillende werelddelen ontdekken. Je gaat naar plaatsen waar je alleen nog maar van hebt gedroomd, contact leggen met de plaatselijke communities, samen watervoorzieningen bouwen. Kies jouw eigen thema: denk aan water, dieren of natuur. Wil jij een nieuwe cultuur leren…

Met Afrian Impact ga je van Afrika houden. Er zijn verschillende projecten mogelijk. Je gaan voor wildlife, teaching, gezondheidsprojecten of girl empowerment. Je kan van 2 weken tot 2 maanden weg. Je kiest een maatschappelijk thema dat bij jou past.

Met African Conservation Experience bescherm jij de wildlife in de meest prachtige omgevingen en werk je met de mooiste, zeldzaamste dieren. Zo zorg jij ervoor dat niet alleen jij van deze schoonheid geniet, maar ook iedereen na jou.

Back To Top