Skip to content

Veelgestelde vragen

Is de Kiesreistest écht gratis?

Ja! Het idee van kiesreis is dat de test zo laagdrempelig mogelijk moet zijn, om op deze manier zoveel mogelijk jongeren te kunnen helpen! Doe dus snel de test en kom erachter welke reis bij jou past! Wil je vervolgens nog diepgaander advies, of er persoonlijk met iemand over praten, neem dan contact met ons op.

Kunnen jullie mij helpen met het contacten van de organisatie

In principe staat kiesreis los van alle tussenjaar organisaties, maar wij kunnen natuurlijk altijd helpen wanneer je moeite hebt met het verkrijgen van de juiste informatie en het vinden van de juiste connecties. Er staat een mailadres bij de organisatie. Dit adres kun je altijd mailen wanneer je behoefte hebt aan een contactpersoon binnen een specifieke organisatie.

Er zijn teveel vergelijkbare keuzes, hoe maak ik de juiste beslissing?

Het is belangrijk dat je, nadat je de lijst met organisaties die bij jou passen hebt ontvangen, zelf op onderzoek gaat. Het kan hierbij heel erg helpen om de site uitvoerig te bestuderen, contact proberen te leggen met jongeren die dit al eerder hebben gedaan en goed te vergelijken qua prijs, inhoud en duur.

Na de test kom ik er nog steeds niet uit!

Dat kan natuurlijk gebeuren. Door de grote hoeveelheid opties kan het zijn dat je alsnog moeite hebt de juiste keuze te maken. Daarom is het bij kiesreis mogelijk na de test een persoonlijke afspraak in te plannen. Een persoonlijke afspraak kost €150,00.

Kan ik ook een tussenjaar doen na mijn bachelor of master?

Bij kiesreis zijn we er van overtuigd dat een tussenjaar niet leeftijdsgebonden is en door bijna iedereen nuttig zou zijn, ongeacht de leeftijd. Daarom staat er per organisatie de leeftijd en duur bij. Dat kan dus zeker, binnen onze database zijn hier genoeg opties voor!

Zijn er ook opties die ik samen met een vriend/vriendin kan doen?

Zeker weten! Het verschilt per organisatie in hoeverre ze het aan- of afraden om samen op tussenjaar te gaan. Maar er zijn genoeg keuzes van organisaties waar je met zijn tweeën kan inschrijven. Voor de een is het tussenjaar een moment om zelf op pad te gaan, terwijl de ander behoefte heeft aan bekend gezelschap!

Back To Top