Skip to content

Een tussenjaar is een fantastische manier om je zelfkennis en kennis over de wereld te verbeteren! Maar het kan natuurlijk behoorlijk wat kosten als je bijvoorbeeld met een organisatie op reis wil. Hier een paar tips van Kiesreis om je een beetje op weg te helpen met hoe je dit het beste aan kan pakken:

  1. Ga een tijdje werken! Je kan bijvoorbeeld als je op de middelbare school zit en je na je examen op reis wil alvast een bijbaantje nemen. Zet dat geld apart en zo heb je al snel jouw reis bij elkaar gespaard. Ook kan je in je tussenjaar de eerste paar maanden veel werken en dan de laatste paar maanden reizen!
  2. Je kan ook als tussenjaar trip gaan werken in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan oppas worden in Australië of in de horeca werken op Bonaire! Bedenk wel dat je in sommige gevallen een werkvisum nodig hebt.
  3. Als je als onderdeel van je tussenjaar een studie of cursus gaat doen, kun je soms beroep doen op een (studie)beurs. Zo heb je de bepaalde beurzen speciaal voor scholieren die een jaar aan een Amerikaanse universiteit willen studeren.
Back To Top