Skip to content

Sociale reistype

Jij houdt van mensen helpen, contact maken en wordt happy als je jouw steentje mag bijdragen.

Youth International is een programma dat internationale reizen, culturele uitwisseling, verblijf bij lokale families, vrijwilligerswerk en outdoor-expedities combineert. Met een groep leeftijdsgenoten gaan jullie met twee groepsleiders in 3 maanden een regio van de wereld ontdekken en hun cultuur leren kennen.

The Year On Experience is een uniek drie fasen programma waarbij je met een groep internationale studenten in 32 weken de wereld ontdekt. Eerst ga je vrijwilligerswerk doet in New York, Hawaii, Florida, Montana of Georgia. Dan ga je je richten op je interesses en vaardigheden met de hulp van hun Year On-coaches en community…

Bij WWOOF ga jij leven en nieuwe dingen leren op een organische boerderij. Je kan kiezen uit tientallen verschillende landen waar jij gaat wonen bij een gastgezin en gaat helpen op de boerderij.

Met Winterline ga je maandenlang op wereldreis waarbij je 10 landen bezoekt en 100 nieuwe vaardigheden leert, van sport tot business tot media en nog veel meer. Je zal veel verschillende mensen ontmoeten en geweldige bezienswaardigheden zien!

Bij Windseeker kom jij tijdens een zeilreis erachter wat jij wilt en wie jij bent. Je krijgt testen, voorlichting en begeleiding op alle fronten, daarnaast leer je alles wat te maken heeft met zeilen en reis je de zee over.

Bij Where There Be Dragons ga jij in een aantal maanden de wildernis verkennen, je cultureel onderdompelen, je maatschappelijke betrokkenheid vergroten of een taal leren. Elk semester is op maat gemaakt onder deskundige leiding. Een wereldreis op maat!

De Vejle sportschool in Denemarken geeft jongeren een unieke en vooral sportieve ervaring. Door de keuze uit meer dan 30 sportklassen zijn er uitdagingen voor beginners en experts. Bereid je voor op teamwork, sociale activiteiten, levenservaringen en krijg de kans om Deens te leren.

Wil jij graag je talent inzetten? Ga dan weg met Up With People, de perfecte combinatie van reizen, performen en vrijwilligerswerk. Met jouw groep zet jij een creatieve show neer met betekenis en creeër je vriendschappen voor de rest van je leven.

Ga op track met Trek America. Deze reizen zijn gericht op jonge internationale reizigers van over de hele wereld, allemaal met een gevoel van plezier en een scherp verlangen om te verkennen.

Met Travel Active kan je jouw eigen tussenjaar samenstellen: ga naar een high school, vrijwillgerswerk doen, een taal leren, skileraar worden, etc. Door de verscheidenheid aan programma’s zit er voor bijna iedereen wel iets tussen.

Met Thinking Beyond Borders ga jij met een groep op wereldreis. Dit impactvolle programma zorgt ervoor dat jij terugkomt als een persoon met een missie. Onder professionele leiding leer jij nieuwe culturen kennen en maak je vrienden voor het leven.

Bij Orchards krijg jij de kookervaring van je leven! In 2 weken leer jij met leeftijdsgenoten alle skills die je nodig hebt om je in de keuken te kunnen redden. Deze prachtige oude school is gelegen in het hart van Engeland, dichtbij Stratford. Vanuit de school zijn ook meerdere excursies te doen in de buurt.

Met The Leap kan jij zelf kiezen hoe jij je tussenjaar in wil vullen. Je kan kiezen uit verschillende landen om vrijwilligerswerk te doen in sectoren met kinderen, conservation of de plaatselijke communities. Als je op zoek bent naar een reis vol adrenaline dan kan je ook kiezen om met je rugzak een bijzondere track…

Wil jij je tussenjaar inzetten voor kinderen op de straat? Dan is Street Child perfect voor jou! Deze organisatie zet zich in om ’s werelds meest kwetsbare kinderen te helpen door hen de kans te geven naar school te gaan en hun families de duurzame middelen te geven om hen daar te houden.

Met Snowminds word jij een echt getalenteerde skileraar. Goed leren skiën, vrienden maken tijdens de aprés ski en het hele seizoen genieten van de sneeuw, dat is wat snowminds inhoudt. Je krijgt persoonlijke ondersteuning gedurende het hele seizoen en werkt samen met een uniek internationaal gezelschap.

Met Ski Le Gap word jij een echte ski of snowboard instructeur. In het prachtige Canada zal jij met een groep medestudenten de tijd van je leven hebben. De organisatie biedt goede kwaliteit met professionele begeleiding gedurende je tijd daar.

Met Ski Instructor Academy ga jij leren skiën als nooit tevoren. In een groep jongeren ga jij het gebied verkennen en leer je alles wat nodig is om anderen een leuke ski ervaring te geven. Kies uit waanzinnige landen, denk aan Oostenrijk, Japan of Argentinie. Leer skiën, lesgeven en leer ook veel nieuwe vrienden kennen!

Rustic Pathways helpt je jouw tussenjaar vorm te geven. Ga op avontuur in de natuur, woon in een gemeenschap en leer alles over culturen die tot nu toe voor jou onbekend zijn. (Handig voor kinderen van 16,17).

Bij Raleigh komen jongeren over de hele wereld samen om 10 weken op expeditie te gaan. Je gaat werken in de natuur, leert over de lokale cultuur en gaat drie weken met je rugzak op track.

Bij Projects Abroad ga je als vrijwilliger deelnemen aan een waardevol project in het buitenland. In meer dan 25 verschillende landen kan jij een bijdrage leveren op gebied van bijvoorbeeld natuurbehoud, lesgeven, archeologie en sport.

Met Pacific Discovery ga je verschillende plekken en culturen ontdekken. Met een groep kan jij een aantal maanden door een land reizen met als doel volledig in een andere cultuur opgaan en daar veel van te leren.

Bij Non-Stop Snow krijg je de kans door training en avontuur een nieuw skiniveau te bereiken om zo een gekwalificeerde ski-instructeur re worden. Met de beste sneeuw, een fantastische groep sportieve mensen en geweldige instructeurs beleef jij de tijd van je leven.

Bij Nols ga je op avontuur in de meest prachtige, afgelegen omgevingen. Door de wildernis backpacken, rotsklimmen en kajakken. Zo leer je jouw grenzen op te zoeken en te verleggen.

Wil je de wereld rondreizen, wonen en werken in verschillende landen terwijl je voor kinderen zorgt? Nannies abroad kan jou helpen om dat te doen, veilig en alles wordt voor jou geregeld. Je woont in een gastgezin en je leert de nieuwe cultuur kennen. Aan het eind van je jaar mag je nog een maand…

Met Mojosurf leer je surfen op de coolste locaties en dan vooral eilanden. Mojosurf staat voor het hebben van een unieke ervaring. Je krijgt een passie voor surf en strandcultuur, maakt nieuwe vrienden en beleeft een ‘once in a lifetime’ avontuur.

Met Maximo Nivel kan jij prachtige educatieve reizen maken door Latijns-Amerika. Je kunt kiezen uit verschillende programma’s: vrijwilligerswerk in het buitenland, internationale stages, TEFL-certificering, Spaanse onderdompeling, studie in het buitenland en nog veel meer! Of je nu wilt studeren, vrijwilligerswerk wilt doen, les wilt geven, internationale werkervaring wilt opdoen of gewoon wilt deelnemen aan het…

L’Arche is een organisatie waar jij vrijwilligerswerk kan doen door mensen met een beperking te ondersteunen. Je leert dat je met geduld een heel eind komt. Het is een bijzondere uitdaging waar je je haast thuis kan laten en een steentje bij kan dragen aan een kwetsbare gemeenschap.

Met Kilroy stel jij je eigen reis samen. Je kan reizen naar Afrika, het Midden-Oosten, Noord-Amerika of Azie. Bijna alles is mogelijk! Ook kan je uit veel verschillende projecten kiezen, zoals duiken, vrijwilligerswerk, fietsen, yoga, kayakken, etc.

Bij Kidogo kan jij vrijwilligerswerk doen in babyhuizen, scholen of kindertehuizen. Via deze kleine organisatie ervaar jij de Keniase cultuur op een persoonlijke manier en kan jij jouw steentje bijdragen aan de wereld.

Door Kaya Volunteer word jij aan jouw ideale vrijwilligerswerk project gekoppeld. Jij kan zelf kiezen wat jij wilt doen en waar jij naartoe wilt, met de keuze uit 29 verschillende plekken.

Met In Between ga jij op een unieke taalreis. Via deze organisatie kan je op de coolste plekken van de wereld een talencursus volgen en met een certificaat sluit je deze fantastische ervaring af.

ILA-France is een taalschool in het centrum van Montpellier. Je leert hier Frans terwijl je je bevindt in een internationale sfeer van academische topkwaliteit.

Met High Montain Gap Experience zoek jij het hogerop. Met een fantastische groep ga jij reizend door Patagonia en West-Amerika bergen beklimmen en op onderzoek in de natuur.

Met Grenzeloos Werk ga je als scholier of als student op stage of aan het werk in Afrika, Mexico, Albanië of Roemenië. Ben jij een avonturier en wil je alvast een kijkje nemen hoe het is om aan het werk te zijn, dan is Grenzeloos Werk echt iets voor jou!

Good Hope Volunteers is een vrijwilligersorganisatie in Kaapstad waarbij je kan kiezen voor verschillende projecten, bijvoorbeeld conservation of social volunteering. In deze fantastische stad kan jij een verschil maken.

Met Good Hope Studies kan jij jouw Engels op top niveau krijgen. Je kan een Cambridge Engels cursus doen of een normale Engels cursus doen. Je krijgt les van goede en leuke docenten en kan zelfstandig eropuit om Kaapstad te ontdekken. Good Hope Studies regelt jouw accomodatie: een prachtig huis naast de school. De school…

Globalteer heeft een groot aanbod aan programma’s gericht op kinderen, dieren, de onderzeewereld en duurzaamheid. Ga georganiseerd op reis naar de meest indrukwekkende locaties over de hele wereld.

Ontdek wat ondernemen is in 90 dagen en vier steden! Leer over digital marketing, het maken van een businessplan en start je eigen onderneming!

Met Global Horizons ga jij een jaar in Amerika studeren. Deze organisatie begeleidt jou vanaf de aanmelding tot de aankomst. In een gastgezin doe jij hier de optimale Amerikaanse ervaring op.

Bij Global Citizen Year krijg je een impactvolle ervaring waarbij je een taal leert, met een gastgezin leeft, levenslange vriendschappen maakt en daarmee alles uit jouw studentleven haalt.

Gapforce is een avontuurlijke ervaring die de mogelijkheid biedt om bezig te zijn in de natuur, de wereld rond te reizen of nieuwe skills te leren. Je kan kiezen tussen vrijwilligerswerk voor de locale bevolking, wildlife conservation of het beschermen van de onderzee wereld.

Met Gap Year at Soar ga jij op avontuur met professionele begeleiding. Heb jij ADHD, vind je leren moeilijk of kan je moeilijk contact maken? Dan ga je met Soar de reis van je leven maken met professionele begeleiding. Leer jezelf kennen en samenwerken in een groep en ontdek wat de natuur te bieden heeft.

Bij EEI ga je in een bus door een deel van Amerika reizen. In een kleine groep ga je slapen in de natuur, ontmoet je de locale bevolkingen en ga je genieten van je tijd zonder laptop of telefoon! Tijdens jouw trip met EEI leer je belangrijke communicatieve vaardigheden, zelfverzekerd zijn in een groep en…

Met Eur Aupair word jij aupair in Amerika. Je zal gaan zorgen voor kinderen en tegelijkertijd de Amerikaanse cultuur proeven. Tijdens jouw leven als Aupair kan je ook nog een opleiding volgen.

Bij EF kan je kiezen uit verschillende taalcursussen over de hele wereld. Je kiest zelf hoe intensief je studeert, waar de taalreis is, hoelang deze duurt en wanneer je start. Naast het leren van de taal maak je nieuwe vrienden, leer je een nieuwe cultuur kennen en ontwikkel je jezelf.

Met Edu-Odyssey krijg jij de kans om in een fascinerend land educatieve en bijzondere dingen te leren. Denk aan olifanten wassen in Thailand of de Japanse cultuur leren in Kyoto. Kies een land (Maleisië, Thailand of Japan) en kies een course. Wat past er bij jou: engels onderwijzen op een school in Thailand, of je…

Met EA ga je in de coolste landen, zoals Japan, Nieuw Zeeland, Zwitserland, Amerika of Canada, ski of snowboard les geven. EA Ski & Snow geeft jou de training die jij nodig hebt om ski en snowboard les te geven op allemaal verschillende plekken in de wereld.

Met Doingood ga je Afrika ontdekken door vrijwilligerswerk te doen, stage te lopen of te reizen. Je gaat je persoonlijke ontwikkeling een boost geven en een tijdje meedraaien in het dagelijks leven van een ander land.

Class A Float biedt een unieke ervaring waarbij je met een groep jongeren op een schip een wereldreis gaat maken. Je zeilt de wereld over terwijl je vakken kan volgen, goed leert zeilen en de culturen leert kennen van de plekken waar je in een haven je schip aanlegt. Je wordt een echte wereldburger door…

Bij Carpe Diem kun jij kiezen uit een enorme hoeveelheid programma’s in verschillende landen. De focus ligt op culturele verkenning speciaal gemaakt voor tussenjaar studenten. Ga je inzetten voor het klimaat, leer de Spaanse taal, doe mee aan een track door de jungle of neem yoga les. Zo gek als je het kan bedenken, Carpe…

Met Boskoppie ga jij je in het hol van de leeuw wagen. Je gaat het eten voor leeuwen klaar maken, welpjes voeden, met alle dieren spelen en ’s avonds breng je je tijd door met andere vrijwilligers rond het kampvuur. Hou jij van dieren, en leeuwen in het speciaal, dan is dit de plek voor…

Bij Bonaire Break ga je in een tropische omgeving zes weken lang ontdekken waar jouw talenten liggen om uiteindelijk een goede studiekeuze te maken. Met een groep van maximaal 18 mensen kan je duiken, surfen, salsalessen volgen, paardrijden, zeilen, verdiepen in fotografie enzovoort.

Aupair World geeft je de kans in een ander gezin te leven en te helpen met de verzorging van de kinderen. Je leert een nieuwe taal en ervaart een nieuwe cultuur. De kosten en je verblijf krijg je vergoed en je krijgt zakgeld zodat je op je vrije dagen leuke dingen kunt doen!

Met kinderen werken in een van de mooiste landen van de wereld, dat klinkt toch als een droom? Au Pair Link New Zealand geeft jou deze kans. Hierbij is het ook de ideale manier om wat centjes bij te verdienen en jouw verblijf in Nieuw Zeeland wordt vergoed.

Bij Amigos de las Americas loop je een stage bij een lokale organisatie en woon je je hele verblijf bij een gastgezin. Op deze manier word je deel van de gemeenschap en leer je hoe het is om in het buitenland te wonen. Je gaat 4 maanden lang aan de slag met verschillende projecten zoals…

Bij AFS Highschool krijg een onvergetelijke high school ervaring met de keuze uit tachtig verschillende landen. Je komt bij een gastgezin te wonen en gaat daar naar een middelbare school. Wie weet draag je een schooluniform, kun hele vernieuwende vakken kiezen, of horen sport en andere activiteiten gewoon bij de schooldag!

Met Afrian Impact ga je van Afrika houden. Er zijn verschillende projecten mogelijk. Je gaan voor wildlife, teaching, gezondheidsprojecten of girl empowerment. Je kan van 2 weken tot 2 maanden weg. Je kiest een maatschappelijk thema dat bij jou past.

Back To Top