Skip to content

Inhoudelijke reistype

Jij houdt van onderzoeken, kennis opdoen en wilt weten hoe de wereld eigenlijk werkt.

Met Ywam Ships ga je op ontdekking wat God voor jou en anderen kan betekenen. Op een avontuurlijke en actieve wijze met de bijbel in je pocket ga jij een bijdrage leveren aan de maatschappij. Denk aan vrijwilligerswerk in weeshuizen of natuurprojecten. Een ding is zeker: neem je bijbel mee!

The Year On Experience is een uniek drie fasen programma waarbij je met een groep internationale studenten in 32 weken de wereld ontdekt. Eerst ga je vrijwilligerswerk doet in New York, Hawaii, Florida, Montana of Georgia. Dan ga je je richten op je interesses en vaardigheden met de hulp van hun Year On-coaches en community…

Bij Where There Be Dragons ga jij in een aantal maanden de wildernis verkennen, je cultureel onderdompelen, je maatschappelijke betrokkenheid vergroten of een taal leren. Elk semester is op maat gemaakt onder deskundige leiding. Een wereldreis op maat!

Met Village Camps ga je op zoek naar leiderschap in jezelf. Met een internationale groep zit je gemengd met verschillende talen maar zal de taal die je gaat leren Engels zijn. Village Camps is een leuke opstap om te ervaren hoe het is als je straks een heel jaar weg gaat. Wil jij leren, plezier…

Op Utica College ga je vakken volgen op een college en kan je er zo achter komen welke studie bij jou past. Je kan kiezen uit veel verschillende vakken, zoals Frans, Psychologie, Finance of Gezondheid. En nog een pluspunt, binnen drie uur ben je in New York.

De Ulovane Rangeropleiding is een spectaculaire ‘once in a lifetime’ ervaring waarbij jij de vaardigheden en kwalificaties leert om als ranger aan de slag te kunnen. Hierna ben jij dé gids die iedereen wilt inhuren!

Met Thinking Beyond Borders ga jij met een groep op wereldreis. Dit impactvolle programma zorgt ervoor dat jij terugkomt als een persoon met een missie. Onder professionele leiding leer jij nieuwe culturen kennen en maak je vrienden voor het leven.

The Intern Group biedt stages aan over de hele wereld waarbij professionele ontwikkeling centraal staat. Een unieke ervaring in een door jouw gekozen land waarin je buiten je eigen comfort zone treedt en een streepje voor hebt op je CV.

Bij The Adam Smith Institute kan jij een onwijs coole stage doen waarbij je meedoet aan politieke en maatschappelijke vraagstukken. Vind jij het leuk om met lay-out en opmaak te werken, onderzoek te doen of een data-base en website te beheren? Dan is deze stage echt iets voor jou!

Bij Stichting Masterskip Wylde Swan krijg jij een onvergetelijke onderwijsreis over de oceaan. Je maakt nieuwe vrienden, zeilt op een uniek zeilschip over de Atlantische oceaan en leert op een avontuurlijke manier over onderwerpen als de economie en de maatschappij.

Met Sint Clares vergroot jij je academische vaardigheden, leer je een nieuwe taal en ervaar je het ambitieuze Oxford studentleven. Met een Sint Clares diploma op zak kun jij jouw kansen voor de toekomst vergroten.

Ga met PLUS Taalreizen de wereld rond. Je kan Duits leren, maar je kan ook gaan voor Chinees of Arabisch. Naast je taalcursus maak je makkelijk contact met internationale medecursisten. PLUS Taalreizen kan je helpen met school en verblijf.

Met Pacific Discovery ga je verschillende plekken en culturen ontdekken. Met een groep kan jij een aantal maanden door een land reizen met als doel volledig in een andere cultuur opgaan en daar veel van te leren.

De New York Film Academy is een private film school met veel internationale studenten. In een sneltreinvaart leer je van professionals op praktische en zeer uitdagende wijze hoe de filmindustrie in elkaar zit en hoe het proces van het filmmaken werkt.

Bij MKstart creëer jij een portfolio die je vervolgens kunt gebruiken bij de toelating van creatieve opleidingen voor kunst en vormgeving. Er is een breed aanbod aan creatieve vakken en je krijgt les van professionele vormgevers en kunstenaars.

LTL Mandarin school beperkt Mandarijns leren niet tot het zitten in een klaslokaal. Door een taalreis te maken door heel China leer je Mandarijn en omring jij jezelf met de Chinese taal en cultuur. Door een individueel aangepast programma, professionele docenten en veel flexibiliteit leer je uiteindelijk vloeiend Chinees.

Op de universiteit Lorenzo De Medici krijg je de kans om verschillende academische vakken te volgen die jij zelf samen stelt, van koken tot mode tot dansen tot kunstgeschiedenis. Zo leer je creatief nadenken en leg je contacten met mensen van over hele wereld.

Op de Vrije Hogeschool in Zeist ga je jouw tussenjaar vormgeven met inzicht in jezelf door veel te lezen, te discussieren en te leren. Je wordt een echte wetenschapper. Je moet creatief zijn, durven en out of the box kunnen denken. Word werelds in eigen land!

Landmerk leert jonge denkers op hoog niveau studeren, spreken en schrijven over de grote vragen. Bij deze organisatie verbreed jij je intellectuele interesses, mede door hard te studeren. Gedurende het jaar leer je zelfverzekerd te worden in je denken en spreken.

Kings Education bereidt jou volledig voor op een toekomstige universiteit. In een vriendelijke leeromgeving kun je jouw Engels verbeteren, lessen volgen die bij jouw persoonlijkheid passen en daarmee een succeservaring opdoen.

Met KCP ga jij de Japanse taal en cultuur leren! Ga voor een aantal maanden of een heel jaar leven in één van de meest bijzondere steden van Japan.

Bij John Hall Venice leg jij een gaaf persoonlijk traject af die jij zelf kan invullen. Je begint in Londen, waarna jij met nieuw verkregen kennis betoverende Italiaanse steden zoals Florence, Rome en Venetië gaat ontdekken en je gaat verdiepen in de kunst en cultuur door veel musea te bezoeken. Daarnaast kan je vakken volgen…

Met Grenzeloos Werk ga je als scholier of als student op stage of aan het werk in Afrika, Mexico, Albanië of Roemenië. Ben jij een avonturier en wil je alvast een kijkje nemen hoe het is om aan het werk te zijn, dan is Grenzeloos Werk echt iets voor jou!

Go Abroad zorgt voor een jaar met inhoud. Er is heel veel keus uit veschillende projecten. Zo kan je studeren, vrijwilligerswerk doen, een internship doen of naar een high school. De gapyear programs zijn te vinden in elk werelddeel. Kies zelf of je naar Australië of Afrika wil!

Give a Fig heeft een groot aanbod van verschillende projecten in diverse gebieden zoals werken in de landbouw, geneeskunde (HIV) en natuurconservatie. Je kan zelf invullen hoe lang je weg wilt, van 13 tot 52 weken, en waar je naartoe wilt.

Gap Year New York Times is hét programma voor tussenjaar studenten die op zoek zijn naar een intellectueel avontuur! Met New York als je klaslokaal ga jij het hebben over politiek, economie en wetenschap. Om een ticket tot deze school te krijgen, zal je wel eerst een selectie moeten doorstaan.

Met Gap at Glen Brook ga je naar het Noorden van Amerika, New Hampshire. Je gaat op een expeditie waardoor je leert anders naar de wereld te kijken. Je duikt de natuur in en zal anders over de natuur gaan denken. Je gaat leren koken met het eten dat je die dag hebt geplukt, je…

Met Fullbright ga jij één jaar in Amerika studeren. Fullbright kijkt welke universiteiten passen bij jouw interesses, studieresultaten en budget. Jij kiest dan zelf je vakken, gaat op een campus wonen, maakt nieuwe vrienden en leert de Amerikaanse cultuur kennen.

Bij Fieldworks krijg jij het culturele gapyear van je dromen! Ben jij geïnteresseerd in visual arts, architecture, graphic design, film, tekenen en fotograferen, dan is dit zeker iets voor jou. Studenten van 18 tot 22 jaar krijgen de kans om creatief aan het werk te gaan op bijzondere locaties in Ierland. Je zal worden uitgedaagd…

Bij Extralingo wordt er een perfecte match gezocht tussen jou en een taalschool. En dit voor de laagste prijs. Met een taalcursus maak je nieuwe vrienden, leer je een nieuwe cultuur kennen en beleef je een nieuwe stad.

Met ESL taalreizen leer je een taal door in een nieuw land te wonen. Jouw Gap Experience programma zal ontworpen worden naar jouw persoonlijke vereisten om het zo voor jou een onvergetelijk jaar te maken. Je kan kiezen uit wel 250 verschillende bestemmingen!

Bij Coral Cay Conservation duik je in de onderzee wereld van de Filippijnen. Je leert alles van de biodiversiteit en het ecosysteem. Zo zorg je dat de oceaanreuzen en de walvis een veilig thuis hebben.

Class A Float biedt een unieke ervaring waarbij je met een groep jongeren op een schip een wereldreis gaat maken. Je zeilt de wereld over terwijl je vakken kan volgen, goed leert zeilen en de culturen leert kennen van de plekken waar je in een haven je schip aanlegt. Je wordt een echte wereldburger door…

China Internship Placements is een organisatie waarbij jij een bijzondere stage naar keuze kan volgen in China! Je gaat Chinees leren, reizen door het prachtige land, sociale vaardigheden ontwikkelen en om niet te vergeten: jij loopt alvast een stapje voor doordat je de business wereld al hebt kunnen ontdekken.

Bij Carpe Diem kun jij kiezen uit een enorme hoeveelheid programma’s in verschillende landen. De focus ligt op culturele verkenning speciaal gemaakt voor tussenjaar studenten. Ga je inzetten voor het klimaat, leer de Spaanse taal, doe mee aan een track door de jungle of neem yoga les. Zo gek als je het kan bedenken, Carpe…

Brockwood Park School is een internationaal spiritueel ‘internaat’ voor 21 tot 35 jaar in het hart van het platteland van Hampshire. Hou jij van rust, lezen, yoga en wil jij leraar worden in Krishnamurti? Dan is dit jouw plek!

Met Breekjaar ga je doelgericht aan de slag met je toekomst in een veilige Nederlandse omgeving. Je doorloopt een breed programma aan activiteiten waar je ervaart, proeft, ruikt en probeert. Zo creëer levensinzicht, zelfvertrouwen en motivatie.

Bij Blue Ventures Beyond Conservation word je vrijwilliger van de onderzee wereld. Je leert over biodiversiteit en het beheer hiervan. Je zorgt dat niet alleen jij, maar ook de mensen na jou genieten van deze prachtige onderzeewereld.

Met Biglittle ga jij de theaterwereld in. Je krijgt intensieve training in acteren, dansen en zingen en dat alles van professionele medewerkers. Bij Biglittle is een ambitie voor theater onmisbaar, ervaring is dan ook een must.

Bij Art History Abroad ga jij aan je creativiteit en inspiratie werken. Maak kunst hip and happening in de prachtige landen Italië en Spanje.

Ga met ARCC Gap de wereld over. Met dit programma kan je in korte tijd verschillende werelddelen ontdekken. Je gaat naar plaatsen waar je alleen nog maar van hebt gedroomd, contact leggen met de plaatselijke communities, samen watervoorzieningen bouwen. Kies jouw eigen thema: denk aan water, dieren of natuur. Wil jij een nieuwe cultuur leren…

Met African Conservation Experience bescherm jij de wildlife in de meest prachtige omgevingen en werk je met de mooiste, zeldzaamste dieren. Zo zorg jij ervoor dat niet alleen jij van deze schoonheid geniet, maar ook iedereen na jou.

Bij Aegean Center for the Fine Arts kan je in het prachtige Italië of Griekenland op een ontspannen manier vakken volgen van unieke kwaliteit over kunst.

Met Accademia Italiana ga je aan de slag met mode, design, fotografie, grafisch vormgeven en nog veel meer! Ga naar Florence of Rome en leer alles over kunst en ontdek je eigen creativiteit.

Met Academic Programs International kan jij een stage lopen of studeren in het buitenland! Er is keuze uit tientallen landen waar jij de taal en cultuur kan leren. Zo word je opgeleid tot een echte wereldburger.

Back To Top