Skip to content

Conventionele reistype

Jij houdt van afspraken, duidelijkheid en dat alles volgens plan verloopt.

Met Ywam Ships ga je op ontdekking wat God voor jou en anderen kan betekenen. Op een avontuurlijke en actieve wijze met de bijbel in je pocket ga jij een bijdrage leveren aan de maatschappij. Denk aan vrijwilligerswerk in weeshuizen of natuurprojecten. Een ding is zeker: neem je bijbel mee!

Youth International is een programma dat internationale reizen, culturele uitwisseling, verblijf bij lokale families, vrijwilligerswerk en outdoor-expedities combineert. Met een groep leeftijdsgenoten gaan jullie met twee groepsleiders in 3 maanden een regio van de wereld ontdekken en hun cultuur leren kennen.

Met Wegwijs ga je samen op zoek naar een tussenjaar dat bij jou past. Wegwijs kent de programma’s, de scholen en kan ook contact met je houden gedurende je tussenjaar. Van talenschool naar rangeropleding, van avontuurlijk naar educatief.

Op Utica College ga je vakken volgen op een college en kan je er zo achter komen welke studie bij jou past. Je kan kiezen uit veel verschillende vakken, zoals Frans, Psychologie, Finance of Gezondheid. En nog een pluspunt, binnen drie uur ben je in New York.

Met Travel Active kan je jouw eigen tussenjaar samenstellen: ga naar een high school, vrijwillgerswerk doen, een taal leren, skileraar worden, etc. Door de verscheidenheid aan programma’s zit er voor bijna iedereen wel iets tussen.

Met The Leap kan jij zelf kiezen hoe jij je tussenjaar in wil vullen. Je kan kiezen uit verschillende landen om vrijwilligerswerk te doen in sectoren met kinderen, conservation of de plaatselijke communities. Als je op zoek bent naar een reis vol adrenaline dan kan je ook kiezen om met je rugzak een bijzondere track…

Wil jij je tussenjaar inzetten voor kinderen op de straat? Dan is Street Child perfect voor jou! Deze organisatie zet zich in om ’s werelds meest kwetsbare kinderen te helpen door hen de kans te geven naar school te gaan en hun families de duurzame middelen te geven om hen daar te houden.

Met Sint Clares vergroot jij je academische vaardigheden, leer je een nieuwe taal en ervaar je het ambitieuze Oxford studentleven. Met een Sint Clares diploma op zak kun jij jouw kansen voor de toekomst vergroten.

Rustic Pathways helpt je jouw tussenjaar vorm te geven. Ga op avontuur in de natuur, woon in een gemeenschap en leer alles over culturen die tot nu toe voor jou onbekend zijn. (Handig voor kinderen van 16,17).

Ga met PLUS Taalreizen de wereld rond. Je kan Duits leren, maar je kan ook gaan voor Chinees of Arabisch. Naast je taalcursus maak je makkelijk contact met internationale medecursisten. PLUS Taalreizen kan je helpen met school en verblijf.

Wil je de wereld rondreizen, wonen en werken in verschillende landen terwijl je voor kinderen zorgt? Nannies abroad kan jou helpen om dat te doen, veilig en alles wordt voor jou geregeld. Je woont in een gastgezin en je leert de nieuwe cultuur kennen. Aan het eind van je jaar mag je nog een maand…

Met Maximo Nivel kan jij prachtige educatieve reizen maken door Latijns-Amerika. Je kunt kiezen uit verschillende programma’s: vrijwilligerswerk in het buitenland, internationale stages, TEFL-certificering, Spaanse onderdompeling, studie in het buitenland en nog veel meer! Of je nu wilt studeren, vrijwilligerswerk wilt doen, les wilt geven, internationale werkervaring wilt opdoen of gewoon wilt deelnemen aan het…

LTL Mandarin school beperkt Mandarijns leren niet tot het zitten in een klaslokaal. Door een taalreis te maken door heel China leer je Mandarijn en omring jij jezelf met de Chinese taal en cultuur. Door een individueel aangepast programma, professionele docenten en veel flexibiliteit leer je uiteindelijk vloeiend Chinees.

Op de Vrije Hogeschool in Zeist ga je jouw tussenjaar vormgeven met inzicht in jezelf door veel te lezen, te discussieren en te leren. Je wordt een echte wetenschapper. Je moet creatief zijn, durven en out of the box kunnen denken. Word werelds in eigen land!

Landmerk leert jonge denkers op hoog niveau studeren, spreken en schrijven over de grote vragen. Bij deze organisatie verbreed jij je intellectuele interesses, mede door hard te studeren. Gedurende het jaar leer je zelfverzekerd te worden in je denken en spreken.

L’Arche is een organisatie waar jij vrijwilligerswerk kan doen door mensen met een beperking te ondersteunen. Je leert dat je met geduld een heel eind komt. Het is een bijzondere uitdaging waar je je haast thuis kan laten en een steentje bij kan dragen aan een kwetsbare gemeenschap.

Kings Education bereidt jou volledig voor op een toekomstige universiteit. In een vriendelijke leeromgeving kun je jouw Engels verbeteren, lessen volgen die bij jouw persoonlijkheid passen en daarmee een succeservaring opdoen.

Met Kilroy stel jij je eigen reis samen. Je kan reizen naar Afrika, het Midden-Oosten, Noord-Amerika of Azie. Bijna alles is mogelijk! Ook kan je uit veel verschillende projecten kiezen, zoals duiken, vrijwilligerswerk, fietsen, yoga, kayakken, etc.

Bij Kidogo kan jij vrijwilligerswerk doen in babyhuizen, scholen of kindertehuizen. Via deze kleine organisatie ervaar jij de Keniase cultuur op een persoonlijke manier en kan jij jouw steentje bijdragen aan de wereld.

Met KCP ga jij de Japanse taal en cultuur leren! Ga voor een aantal maanden of een heel jaar leven in één van de meest bijzondere steden van Japan.

Bij Ital Studio is bijna alles mogelijk, als je maar van Italië houdt: een mode-kunst- design- of kookcursus, een universitaire opleiding, of alleen Italiaans leren.

Met In Between ga jij op een unieke taalreis. Via deze organisatie kan je op de coolste plekken van de wereld een talencursus volgen en met een certificaat sluit je deze fantastische ervaring af.

ILA-France is een taalschool in het centrum van Montpellier. Je leert hier Frans terwijl je je bevindt in een internationale sfeer van academische topkwaliteit.

Good Hope Volunteers is een vrijwilligersorganisatie in Kaapstad waarbij je kan kiezen voor verschillende projecten, bijvoorbeeld conservation of social volunteering. In deze fantastische stad kan jij een verschil maken.

Met Good Hope Studies kan jij jouw Engels op top niveau krijgen. Je kan een Cambridge Engels cursus doen of een normale Engels cursus doen. Je krijgt les van goede en leuke docenten en kan zelfstandig eropuit om Kaapstad te ontdekken. Good Hope Studies regelt jouw accomodatie: een prachtig huis naast de school. De school…

Met Global Horizons ga jij een jaar in Amerika studeren. Deze organisatie begeleidt jou vanaf de aanmelding tot de aankomst. In een gastgezin doe jij hier de optimale Amerikaanse ervaring op.

Bij Global Citizen Year krijg je een impactvolle ervaring waarbij je een taal leert, met een gastgezin leeft, levenslange vriendschappen maakt en daarmee alles uit jouw studentleven haalt.

Met Gap Year at Soar ga jij op avontuur met professionele begeleiding. Heb jij ADHD, vind je leren moeilijk of kan je moeilijk contact maken? Dan ga je met Soar de reis van je leven maken met professionele begeleiding. Leer jezelf kennen en samenwerken in een groep en ontdek wat de natuur te bieden heeft.

Met Gap at Glen Brook ga je naar het Noorden van Amerika, New Hampshire. Je gaat op een expeditie waardoor je leert anders naar de wereld te kijken. Je duikt de natuur in en zal anders over de natuur gaan denken. Je gaat leren koken met het eten dat je die dag hebt geplukt, je…

Met Fullbright ga jij één jaar in Amerika studeren. Fullbright kijkt welke universiteiten passen bij jouw interesses, studieresultaten en budget. Jij kiest dan zelf je vakken, gaat op een campus wonen, maakt nieuwe vrienden en leert de Amerikaanse cultuur kennen.

Bij Extralingo wordt er een perfecte match gezocht tussen jou en een taalschool. En dit voor de laagste prijs. Met een taalcursus maak je nieuwe vrienden, leer je een nieuwe cultuur kennen en beleef je een nieuwe stad.

Met Eur Aupair word jij aupair in Amerika. Je zal gaan zorgen voor kinderen en tegelijkertijd de Amerikaanse cultuur proeven. Tijdens jouw leven als Aupair kan je ook nog een opleiding volgen.

Met ESL taalreizen leer je een taal door in een nieuw land te wonen. Jouw Gap Experience programma zal ontworpen worden naar jouw persoonlijke vereisten om het zo voor jou een onvergetelijk jaar te maken. Je kan kiezen uit wel 250 verschillende bestemmingen!

Bij EF kan je kiezen uit verschillende taalcursussen over de hele wereld. Je kiest zelf hoe intensief je studeert, waar de taalreis is, hoelang deze duurt en wanneer je start. Naast het leren van de taal maak je nieuwe vrienden, leer je een nieuwe cultuur kennen en ontwikkel je jezelf.

Met Edu-Odyssey krijg jij de kans om in een fascinerend land educatieve en bijzondere dingen te leren. Denk aan olifanten wassen in Thailand of de Japanse cultuur leren in Kyoto. Kies een land (Maleisië, Thailand of Japan) en kies een course. Wat past er bij jou: engels onderwijzen op een school in Thailand, of je…

China Internship Placements is een organisatie waarbij jij een bijzondere stage naar keuze kan volgen in China! Je gaat Chinees leren, reizen door het prachtige land, sociale vaardigheden ontwikkelen en om niet te vergeten: jij loopt alvast een stapje voor doordat je de business wereld al hebt kunnen ontdekken.

Brockwood Park School is een internationaal spiritueel ‘internaat’ voor 21 tot 35 jaar in het hart van het platteland van Hampshire. Hou jij van rust, lezen, yoga en wil jij leraar worden in Krishnamurti? Dan is dit jouw plek!

Met Breekjaar ga je doelgericht aan de slag met je toekomst in een veilige Nederlandse omgeving. Je doorloopt een breed programma aan activiteiten waar je ervaart, proeft, ruikt en probeert. Zo creëer levensinzicht, zelfvertrouwen en motivatie.

Bij Bonaire Break ga je in een tropische omgeving zes weken lang ontdekken waar jouw talenten liggen om uiteindelijk een goede studiekeuze te maken. Met een groep van maximaal 18 mensen kan je duiken, surfen, salsalessen volgen, paardrijden, zeilen, verdiepen in fotografie enzovoort.

Bij het BIMM Institute kan jij jouw muzikale talent verder ontwikkelen. Je kan zelf kiezen uit verschillende muziek lessen. Naast theorie doe je veel praktijkervaring op in de studio, op het podium en treed je op tijdens festivals. 

Aupair World geeft je de kans in een ander gezin te leven en te helpen met de verzorging van de kinderen. Je leert een nieuwe taal en ervaart een nieuwe cultuur. De kosten en je verblijf krijg je vergoed en je krijgt zakgeld zodat je op je vrije dagen leuke dingen kunt doen!

Met kinderen werken in een van de mooiste landen van de wereld, dat klinkt toch als een droom? Au Pair Link New Zealand geeft jou deze kans. Hierbij is het ook de ideale manier om wat centjes bij te verdienen en jouw verblijf in Nieuw Zeeland wordt vergoed.

Bij Amigos de las Americas loop je een stage bij een lokale organisatie en woon je je hele verblijf bij een gastgezin. Op deze manier word je deel van de gemeenschap en leer je hoe het is om in het buitenland te wonen. Je gaat 4 maanden lang aan de slag met verschillende projecten zoals…

Bij AFS Highschool krijg een onvergetelijke high school ervaring met de keuze uit tachtig verschillende landen. Je komt bij een gastgezin te wonen en gaat daar naar een middelbare school. Wie weet draag je een schooluniform, kun hele vernieuwende vakken kiezen, of horen sport en andere activiteiten gewoon bij de schooldag!

Met Academic Programs International kan jij een stage lopen of studeren in het buitenland! Er is keuze uit tientallen landen waar jij de taal en cultuur kan leren. Zo word je opgeleid tot een echte wereldburger.

Back To Top