Skip to content

Planning van mijn tussenjaar

Om te beginnen wil Kiesreis je feliciteren met het nemen van een tussenjaar. Wat een goede beslissing! Een tussenjaar is de perfecte manier om jezelf te ontplooien en erachter te komen wat jou positieve energie geeft! De eerste stap is gezet, maar hoe nu verder? Een tussenjaar is best lang en je wil deze tijd wel goed indelen. Door middel van deze tips helpen wij je hier graag mee!

Tip 1: Onderzoek de mogelijkheden

Tijdens het Kiesreisgesprek zijn er verschillende mogelijkheden langsgekomen. Zo past bijvoorbeeld een actieve reis met Thinking Beyond Borders of Raleigh maken het best bij je persoonlijkheid.
Nu je dit weet, kun je verder op onderzoek uitgaan!
Bezoek de websites van de organisaties en vraag mensen om je heen of ze bekend zijn met de organisatie.

Tip 3: Maak een overzicht per maand

Maak een overzicht van de maanden die je echt ‘vrij’ hebt. Misschien wil je eerst nog wat tijd thuis blijven wonen om geld te verdienen, of ga je juist liever meteen op pad? Ook kun je op die manier rekening houden met de feestdagen en eventuele vakanties met je gezin. Door zo’n overzicht te maken zie je in één opslag welke maanden je weg kunt! En natuurlijk is het ook ontzettend belangrijk om te kijken naar de startdata van de organisatie waarmee je weg wilt.

Tip 5: Maak het officieel! 🙂

De keuze is gemaakt, je tussenjaar is ingedeeld en je hebt een idee over de kosten. Dan is het nu tijd om alles officieel te boeken! Kijk goed op de websites van de organisatie naar de deadlines voor het inleveren van de benodigde documenten. En boek zo vroeg mogelijk je vliegticket, dat scheelt weer in prijs. Dan rest je nog één ding: koffers pakken en gaan! Veel plezier!!

Tip 2: weet wat je wil

Vervolgens moet je gaan kiezen! En dat betekent: op je gevoel afgaan. Wil je de natuur in maar vind je vrijwilligerswerk doen net zo belangrijk? Kies dan voor Raleigh in plaats van NOLS.
Ga bij jezelf dus goed na: wat wil ik doen en waar krijg ik energie van?
Als je een keuze hebt gemaakt, kan je verder naar tip 3.

Tip 4: Kijk naar de kosten

Een belangrijk onderdeel van het inrichten van je tussenjaar zijn de kosten. Wat kost het reizen met een organisatie? En wat zijn de afspraken die je met je ouders hebt gemaakt over deze kosten?
Wanneer je (een deel) zelf moet betalen, kun je bijvoorbeeld denken aan een coole crowdfund actie. Hierbij kunnen mensen geld doneren, en krijgen daar bijvoorbeeld jouw persoonlijke reisverslag voor terug!

Back To Top