Skip to content

Wat is mijn gastgezin stom…

Het was mijn allereerste gastgezin, dus ik wist niet wat ik moest verwachten. Ik dacht zelfs eventjes dat het normaal was, het hoort erbij. Ik zocht andere leuke dingen om te doen en waardeerde dat ik zoveel vrijheid had omdat ik geen contact had met mijn gastgezin. Toen toch bleek dat mijn gastgezin abnormaal ongezellig was, ben ik onmiddellijk overgeplaatst. Daarna ervaarde ik pas hoe fijn een gastgezin kan zijn en baalde ik dat ik zo lang had gewacht met dit aangeven. Wees dus op tijd als jouw gastgezin jou niet bevalt. Stel, het lukt niet om over te plaatsen, waardeer dan de andere kant ervan, bijvoorbeeld dat jij meer vrijheid hebt.

Tip: Wees op tijd en geef het meteen aan! Indien het niet mogelijk is, denk dan ‘elk nadeel heeft zijn voordeel.’

Back To Top